امروزه اغلب والدین دغدغه استعدادیابی کودکانشون رو دارند، اما نمیدونند کدوم روش استعدادیابی مناسبترین روش هست.
درمورد استعداد، استعدادیابی و روشهای مختلف اون اغلب سوالاتی برای والدین پیش میاد؛ در این مقاله در نظر داریم به بحث استعداد و رویشهای استعدادیابی بپردازیم و به دغدغه والدین و سوالات پرتکرار والدین پاسخ بدهیم.
قبلاز اینکه وارد حوزه استعدادیابی کودکان بشیم باید در مورد استعداد بدونیم، استعداد بهمعنای توانایی است و فرزند ما تواناییهایی داره بعضی از تواناییها بهصورت ذاتی هستند و بعضیها بهصورت اکتسابی که به مرور زمان به دست میان.
استعداد های ذاتی
استعدادهایی که ذاتی هستند بعضیهاشون شکوفا میشوند، بعضیشان شکوفا نمیشن که، این همبستگی به رفتارهای ما، بستگی به کارهایی داره که ما با فرزندمون انجام دادیم.
استعداد های اکتسابی
بعضی از تواناییها هم بهمرور زمان براساس اعمال و کردار ما و بقیه، در فرزندمونو یا در خودمون به وجود میان و تولید میشن.
تواناییها به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم میشن که تواناییهای عمومی عبارتاند از : توانایی صحبت کردن، توانایی کار کردن با دست، توانایی پردازش اطلاعات، توانایی انجام کارهای خلاقانه و تواناییهای عمومی دیگر.
اما تواناییهای تخصصی که همان استعدادهای تخصصی هستند : استعداد هنری، استعداد سخنوری، استعداد مجریگری و… تواناییهایی هستند که برای شغل خاصی لازمه.
کدام تست برای استعدادیابی کودکان؟
استعدادیابی بهمعنای شناخت تواناییهاست و میخواهیم تواناییهای یک فرد را بشناسیم.
کدوم آزمون بهتره؟ اگر استعداد مدنظر ما استعدادهای عمومی فرزندمون هست که ما با استفاده از آزمون نمیتوانیم به نتیجه دقیقی برسیم که فرزند ما چه توانایی هایی داره؟ حتی در مواردی مثل استعدادهای تخصصی ما نمیتوانیم صرفاً با استفاده از یک آزمون بتوانیم توانایی فرزندمون در اون حوزه رو بسنجیم؛ فرزندمون نیاز داره که تجربه کنه و راه های مختلفی رو بره، تست کنه و ما از اون طریق بفهمیم فرزندمون چه تواناییهایی داره پس بهترین راه برای استعدادیابی یا بهعبارتی شناخت تواناییها به چالش کشیدن فرد هست.
یه نکته مهم :
با تست و آزمون نمیتوانیم به نتیجه دقیقی برسیم چراکه بهطور مثال برای استعدادیابی ورزشی صرفاً با پرسیدن چند سؤال یا با آزمون گرفتن نمیتونیم به اون نتیجهای که دلخواهمان هست برسیم؛ باید وقت بگذاریم برای فرزندمون و فرزندمون رو به چالش بکشیم، چالشهای مختلف در حوزههای مختلف.
چقدر وقت بگذاریم؟
هرچقدر وقت بیشتری برای فرزندمون و استعدادیابی کودکانمون بزاریم شناخت بیشتری حاصل میشه و ما بیشتر میتونیم برای سن فرزندمان، برای تواناییهای فرزندمون، شناخت حاصل کرده و بتونیم راهنماییش کنیم.
خانم مریم مومیوند از مربیان مهدمهارت درحال بازی با کودکان - کارگاه حضوری، تهران
چه سنی برای استعدادیابی کودکان مناسب است؟
ببینید دوستان عزیز برای هر سن فرزندتون تواناییهای خاصی بر اساس روند رشد تعریف شده، یعنی فرزند شما در چند سالگی باید چه تواناییهایی داشته باشه؟
برای شناخت تواناییهای فرزندتون شما میتونید در هر سنی اقدام کنید، اما گروه سنی ۳ تا ۱۳ سال بهترین زمان شناخت تواناییهای فرزندتونه.
اگر کوچکتر از ۳ سال باشه خب ما نمیتونیم چالشهای مختلفی برای فرزندمون داشتهباشیم.
اگر بزرگتر از ۱۳ سال باشه، فرزندمون با توجه به اطلاعاتی که به دست اورده خودش میتونه درمورد استعداد ها و توانایی های خودش تصمیم بگیره .
راهکار استعدادیابی کودکان بالای ۱۳ سال
هرچند ما میتونیم در سنین بالای ۱۳ سال با استفاده از تست آزمون و با استفاده از پرسیدن سوالات شناخت کافی رو به دست بیاریم اما مابین این سن یعنی ۳ تا ۱۳ سال بهترین زمانی است که ما میتوانیم با به چالش کشیدن فرزندمون تواناییهاش رو کشف کنیم و برای هدایت بهترش برنامه بریزیم.
استاد پاشاپور درحال بازی با کودکان - کارگاه حضوری، تهران
سخن پایانی
اگر میخواهید استعدادیابی کودکانتون رو انجام بدید، تواناییهاش رو بشناسید و بهتر بتونید فرزندتون رو هدایت کنید؛ برای آشنایی بیشتر با تکنیکها و روشهایی استعدادیابی ما روی لینک زیر کلیک کنید و اطلاعات کافی در مورد روش استعدادیابی مهد مهارت کسب کنید.
دیدگاهتان را بنویسید