
من مرتضی پاشاپور هستم
معلم، پژوهشگر، مبتکر استعدادیابی بدون آزمون و آموزش بدون کاربرگ. مدیر مؤسسهی مهد مهارت با بیش از ۱۳ سال تجربه در زمینههای تدریس، مشاوره، طراحی بازیهای آموزشی، پژوهش در حوزهی رشد کودک و استعدادیابی.
در سال ۱۳۶۶ در شهرستان سلماس متولد شدم. در طول سالها به طور مستمر در تلاش بودم تا با استفاده از روشهای نوین فرآیند یادگیری کودکان را بهبود بخشم. سپس تحولی در سیستم آموزشی کشور ایجاد کنم. از سال ۱۳۸۵ به استخدام آموزش و پرورش درآمدم. اکنون ۱۸ سال است که آموزگارم.
با یک خانم معلم به نام سمیه ازدواج کردم که رشد علمی، تخصصی و کاریام را مدیون فداکاری او هستم.
تحصیلات و پیشینه علمی
تحصیلاتم را ابتدا با رشتهی هنر آغاز کردم. سپس به عنوان معلم هنر در مدارس مختلف مشغول به کار شدم. سپستر برای گسترش دیدگاههای آموزشیام رشتهی روانشناسی تربیتی را ادامه دادم تا به فهم عمیقتری از فرآیندهای یادگیری و نیازهای روانشناختی کودکان دست یابم.
بعد به تحصیل در رشتههای مرتبط با رشد کودک در ترکیه ادامه دادم. سپس در این زمینه به بررسی و تحلیل بیماریهای جسمی، اختلالات روانی، مشکلات یادگیری و رشد کودکان پرداختم. این تحصیلات پایهگذار رویکرد من برای طراحی برنامههای آموزشی و تربیتی کودکان است.
فعالیت های حرفه ای و پژوهشی
در سالهای اخیر تمرکز من بیشتر بر استعدادیابی و هوش کودکان است. با همکاری نسیم خیاط ناصری (روانشناس کودک و بازی درمانگر) مؤسسهی مهد مهارت را به صورت آنلاین راهاندازی کردیم.
این مؤسسه در زمینهی استعدادیابی و مهارتافزایی کودکان فعالیت میکند. تاکنون بیش از ۲۰ هزار نفر در دورههای رایگان آموزشی ما در پلتفرمهای مختلف مانند: اینستاگرام، یوتیوب، تلگرام و واتساپ شرکت کردهاند. در این مسیر از محضر همهی این بزرگواران در حین همکاری درسهای فراوانی گرفتهام.
همچنین در زمینهی کودک و آموزش پژوهشهای مشترک، فعالیتهای علمی و عملی انجام میدهم. این پژوهشها در رویکردهای نوین آموزشی بهمراه اساتید بینالمللی است.
از جمله این بزرگواران میتوان به:
هاکان یوزگیچ: طراح برجسته بازیهای آموزشی در ترکیه(غول بازی ترکیه)
دکتر غلامی: متخصص علوم ورزشی و بازیهای کودک از کانادا
دکتر مونا آقا بابایی: از فرانسه که در زمینه رویکردهای نوین آموزشی فعالیت دارند
مریم قندهاری: از اداره آموزش آلمان
هایده عربخانی: از کشور کانادا
دکتر سعادتی: رئیس انجمن هوش و استعداد ایران اشاره کرد.
همچنین همکاری با دکتر علی عبدالعالی(استاد برجسته در زمینهی آموزش و رویکردهای آموزشی) و دکتر صدیقه هاشمی از افتخارات بنده است.
پژوهش های من در زمینه ی:
تأثیر خلاقیت در یادگیری
تأثیر خلاقیت در آموزش علوم و ریاضی
و تأثیر بازی بر یادگیری کودکان است. در این راستا بیش از ۱۷۰۰ مربی در دورههای تربیت مربی من شرکت کردهاند و بیش از ۳۵ مدرسه در ایران و ترکیه از خدمات مشاورهای من بهره میبرند.
هدف و رسالت
هدف من ایجاد تحولی در سیستم آموزشی است که نه تنها کودکان از فرآیند یادگیری لذت ببرند بلکه والدین و معلمان نیز از این تحول بهرهمند شوند. برای این منظور در تلاش هستم تا از طریق:
طراحی بازیهای آموزشی
روشهای نوین آموزشی
و پژوهشهای علمی بستری فراهم کنم که کودکانی با اعتماد به نفس بالا و تواناییهای کامل رشد کنند.
برای تحقق این هدف علاوه بر برگزاری دورههای رایگان برای والدین، معلمان و مدیران مدارس دورههای تخصصی برای روانشناسان و مربیان نیز برگزار میکنیم. در این دورهها بر اهمیت بازی، خلاقیت و رویکردهای نوین در فرآیند یادگیری تأکید میشود. این دورهها به کودکان، والدین، معلمان و مدیران کمک میکند تا بتوانند از پتانسیلهای بالقوه در سیستم آموزشی بهرهبرداری کنند.
چشمانداز آینده
ایدهها و رویاهای من فراتر از وضع موجود است. باور دارم که با استفاده از زبان بازی میتوان به هر کودک آموخت. سپس در سیستمهای آموزشی تحولی بنیادین ایجاد کرد.
هدف نهایی من این است که یک سیستم آموزشی شکل بگیرد که در آن همه از کودکان گرفته تا والدین و معلمان از فرآیند یادگیری لذت ببرند و رشد کنند. امیدوارم روزی برسد که این ایدهها به واقعیت تبدیل شوند و همه بتوانند از آن بهرهمند شوند.
از همهی همکاران عزیزم نیز تشکر ویژهای دارم. چرا که من تنها نیستم. ما یک تیم بزرگ به نام تیم خورشید هستیم. تیمی که با باور عمیق به این نکته پیش میرود که نور خورشید هیچگاه تمام نمیشود. همیشه باید بتابیم تا همه جا روشن شود. ما چراغ قوه نیستیم و ترس از تمام شدن نداریم. بلکه به دنبال تأثیرگذاری واقعی و ایجاد تغییرات پایدار در سیستم آموزشی کشور هستیم.